Служители на следствения арест в Кърджали се присъединиха към надзирателския синдикат

На 10 април Иван Петров и Христо Илков – председател и заместник председател на УС на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ), се срещнаха със служителите от следствения арест в Кърджали.

На срещата домакините се обявиха в подкрепа на целите на ССЗБ и от днес са пълноправни членове на сдружението. “С известен оптимизъм може да кажем, че след всички наши действия, настоявания и алармиране, твърдите ни позиции са оказали влияние и има надежда поетапно проблемите ни да започнат да се решават. Отчитаме увеличение на членовете. Това има и отрицателен аспект – ангажиращо е и показва, че затрудненията са повсеместни”, сподели на срещата Иван Петров.

Представителите на Синдиката, бяха приети и проведоха опознавателен разговор последователно, и с началниците на ОС”ИН” и Сектор „Арести” – гр. Кърджали, г-н Бисер Милев и г-н Георги Калайджиев, които бяха запознати с позициите на Синдиката по различни въпроси. От своя страна те изразиха подкрепа за дейността на ССЗБ и готовност за диалог за решаване на проблемите на служителите в подразделението на ГД”ИН” в областния град.

hard admin

*

Top