Смолянско поиска Елисавета Кехайова за депутат вместо лидера на ДПС Салих Аршински

Елисавета Кехайова изпревари областния лидер на ДПС в Смолян Салих Аршински в номинациите за кандидати за депутати от листата на Движението за права и свободи в Смолянско.
Това се дължи на силните изяви на Кехайова по време на кампанията за евродепутати, поясниха от областната ръководство на Движението в Смолян. Освен, че е номинирана от Смолян, Елисавета Кехайова е една от 4-те дами, които се борят за избираемо място в листата в Кърджали. Нейни конкуренти са Салиха Емин, Мукаддес Налбант и Емине Гюлестан.
Зам.-кметът на Кърджали е под номер 7 в предложенията на структурата на ДПС в Централните Родопи. След нея пък е Аршински. Водач е Мустафа Карадайъ. На второ място е председателят на общинската организация на ДПС в Мадан Хайри Садъков, Десислава Димитрова – представител на бизнеса от община Смолян е трета. Четвърти в листата е общинският председател на ДПС – Доспат Пламен Айвазов, следван от Ферид Добревски – председател на общинската структура на ДПС в Рудозем, Севим Мусак МДПС.
„Всеки един от тях, е доказан професионалист в своята област. Има хора с опит в политиката, като Мустафа Карадайъ, Хайри Садъков, Елисавета Кехайова и Салих Аршински. Има и млади попълнения, които тепърва ще набират опит в политиката, като Севим Мусак, която беше и в листата на кандидатите за Европейския парламент. Оценката за нейната работата, както от страна на централното, така и от областното ръководство беше много висока, именно заради това е между осемте кандидати за народни представители. С настоящата листа ДПС – Смолян си поставя за цел спечелването на два депутатски мандата от Смолянско и запазване на позицията си като водеща политическа сила в областта”, коментираха за 24smolian от областната структура на ДПС.
24rodopi.com
hard admin

*

Top