Собственикът на „Ивкони“: Депутат в Кърджали дава акъл на нелегалните превозвачи

„Докато ние протестирахме, депутат инструктираше в Кърджали нерегламентираните превозвачи как да работят. Съвсем категорично твърдя, че има чадър над тези превозвачи. Ние, легалните фирми – превозвачи, оставаме в стачна готовност”, заяви по Тв7 Ивайло Константинов от Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, който е собственик на автобусната фирма „Юнион Ивкони”. Константинов не посмя да посочи име и подробности.
Коментарът му бе по повод тежката катастрофа на 12 срещу 13 февруари на пътя Монтана-Видин, за която 24rodopi.com писа. В нея загинаха 5 души, а четирима са в болница. Катастрофиралият микробус беше с кърджалийска регистрация.
“Искам да изкажа съболезнования на близките на загиналите и да пожелая бързо оздравяване на ранените. Това е поредната катастрофа с такова превозно средство – миналата година имаше подобен инцидент в Сърбия, а преди това и в Румъния. Една от причините, освен несъобразената скорост, е и бездействието на държавата през последните години”, твърди Ивайло Константинов.
По думите му нерегламентираните превози са огромен сив сектор, който генерира голям корупционен натиск. “Първо трябва да си отговорим дали администрацията и държавата могат ли да се лишат от този си приход”, добави Константинов. Според него парите не са огромни, но участниците в схемите са многобройни и всеки от тях генерира корупционен натиск. “Когато се насложат нещата вече става дума за сериозен и внушителен размер, който е тежест не само за превозвачите, но и за пътниците. Легалните фирми намаляхме от 2800 на 900”, посочи Ивайло Константинов.
hard admin

*

Top