Собственикът на кравите, които пашуват във "Възрожденци", се оплака на депутати от БСП

Собственик на крави и телета, които са на паша между жилищните блокове в кърджалийския квартал „Възрожденци” и свободно се разхождат из булевардите на града, се оплака пред депутати от БСП, че е репресиран от институциите. Айдън Алиосман от село Петлино е може би най-глобяваният животновъд в България. Негови дела се гледат в Районния съд в Кърджали, в Окръжния съд и в Административния съд.

Алиосман твърди, че неколкократно е задържан, когато е подавал жалби за това,че се унищожават домашните му животни.
Дузина кърджалийци се оплакаха пред депутати от Коалиция за България от тормоз и мъчителни изживявания, причинени им от властите в Кърджали и областта. Основно жалбите бяха свързани с имуществени спорове и нежелание на институциите да вземат под внимание сигналите им.
Недоволните кърджалийци бяха изслушани от народният представител Георги Анастасов, зам.-председател на Комисията по правата на човека и жалбите на гражданите, от Пламен Славов, председател на Комисията по вероизповеданията и парламентарната етика и Милко Багдасаров от Кърджалийския многомандатен избирателен район.
Гражданки се жалваха, че при реституцията на собствеността са станали жертва на бюрократични комбинации. Жителка на Гледка пък била ограбена от хора, чиито  родители настанили в техен имот. Хората на които помогнали, чрез съдебно дело им отнели имота, твърди жалбоподателката.
Почти всички кърджалийци, които се жалваха пред депутатите са се оплаквали пред обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин. Много от тях са сезирали МВР, Прокуратурата, Община. Проблемът им е, че повечето имат влезли в сила съдебни решения на най-висша инстанция, които не подлежат на обжалване.
Георги Анастасов поиска документи по всеки отделен казус и обеща, че те ще бъдат внимателно проучени и ще се вземе отношение по жалбите на кърджалийци.

Георги Кулов, Петър Калчев

hard admin

*

Top