Собственикът на „Левски“ се провалил с опит да подобри ловен рекорд на Тодор Живков край Кърджали

Футболният “Левски” може и да е на „дъното” в класирането в националното първенство, но собственикът на клуба Тодор Батков се е прицелил в световен рекорд, поставен от комунистическия лидер Тодор Живков.
Босът на “сините” ходил на лов за муфлони първо в ловно стопанство Женда край Кърджали, но не постигнал никакъв успех. Затова Батков подготвя и експедиция зад граница. Целта му е да подобри световния рекорд за рога от муфлон, поставен от Живков. Батков е споделил пред свои ловни другари, че това е най-голямата му мечта след постигнатия в Африка Голям шлем.
“Всеки може да убие лъв на сафари, това не е кой знае какво постижение. Но да биеш рекорда на Живков – това означава запазено място в историята”, разкрил адвокатът, цитиран от „България днес”
Тато убива муфлона гигант през 1986 г. Рогата са дълги близо 1 метър. Трофеят е оценен с 241 точки по формулата на Международния съвет по лова и досега този рекорд не е надминат. За да бъде подобрен резултатът, преди няколко години в Кърджали пристигнаха 64 чешки муфлона. Те бяха разселени в Женда и Болярци. Целта беше да се поднови популацията им в района и най-после да бъде подобрено постижението на Живков. Засега опитите на всички видни ловци в държавата удрят на камък. 
hard admin

*

Top