Собственикът на нарко оранжерията в Черничево бай Бойчо влиза в затвора за една година

60-годишният Бойчо И., който беше превърнал селскостопанска постройка до дома си в наркооранжерия, ще лежи една година в затвора. Той ще плати и 5000 лева глоба.
Както първи 24rodopi.com писа в късните часове на 26 август, рекордно количество марихуана бе иззета при специализирана операция на полицията в Черничево, община Крумовград. На следващия ден от ОДП потвърдиха новината за установеното най-голямото количество дрога на територията на областната дирекция за тази година.
3 кг суха листна маса е била открита в селскостопанска постройка, ползвана от Б.И. Ч. /60/. При извършен тест субстанцията е реагирала на марихуана. От дворно място са иззети 4 растения с височина до 2,5 м, на тераса на втория етаж от къщата в 4 саксии са били отглеждани 23 растения, които при извършен тест са реагирали на канабис.
Притежателят на дрогата има условна присъда за нанасяне на средна телесна повреда.
Районна прокуратура-Крумовград постигна осъдителна присъда от 1 г. лишаване от свобода при общ режим и 5 000 лева глоба срещу Бойчо И. по обвинение за държане и отглеждане на високорисково наркотично вещество – престъпления по чл. 354 А ал. 3 т.1 и чл. 354 В ал. 1 от Наказателния кодекс.
В съобщението на прокуратурата се казва:
На 26 август 2015 г. при претърсване в двора на къщата на Бойчо Ч. в Черничево, са били намерени и иззети четири броя засадени растения, които на полеви наркотест реагирали на марихуана. Тяхната височина е от 1 м до 2,5 м.  На втория етаж на терасата на къщата били  намерени други четири саксии с 23 стръка растения, с височина от 15 см до 30 см,  които на полеви наркотест също са реагирали на марихуана. Отделно от това на около 350 м от къщата на Бойчо Ч., в селскостопански навес за отглеждане на животни, били открити 2,3 кг суха листна маса – марихуана. Фактическата обстановка по делото се установява от иззети веществени доказателства – суха листна маса и стръкове растения, разпити на свидетели, извършена физико-химична експертиза.
Съдебният  акт е  постановен след споразумение между Районната прокуратура в Крумовград и защитника на подсъдимия, одобрен от Районен съд в Крумовград, и е окончателен.
Районният съд в Крумовград е постановил подсъдимия да изтърпи и наказание лишаване от свобода за срок от една година, което му е било наложено, по наказателно дело от 2013 г. за нанасяне на средна телесна повреда, и е било отложена с изпитателен срок.
24rodopi.com
Снимка: ОДП-Кърджали
hard admin

*

Top