Собствениците на трезора: Нищо не е откраднато! Нашите служители са алармирали полицията, Магеров е задържан на излизане от обекта

Нищо не е откраднато от нападнатия трезор в центъра на Кърджали, обирджията е арестуван на излизане от обекта.

Това заявиха пред 24rodopi собствениците на трезора, който се намира на улица „Сан Стефано”.

„Доказахме, че сме най-сигурният трезор. Нашите хора се обадили на полицията. Моментално са били предприети заградителни мероприятия. Човекът е задържан на излизане от трезора”, поясни пред 24rodopi управителят на трезора.

Тази нощ е направен неуспешен опит за грабеж на трезор в Кърджали, съобщи по-рано тази сутрин вътрешният министър Цветан Цветанов. Разбити са 30 касети.

Дошлите на мястото полицаи са задържали организатора на грабежа. Това е Славчо Магеров, който от 15 години се е специализирал в обири на трезори и чейнджбюра. Той е бил арестуван в близост до атакувания обект. Бил е с маска и ръкавици, а за да успеят да го арестуват, служителите на реда са стреляли със стоп патрони, съобщи Цветан Цветанов.

МВР е разполагало с оперативна информация за подготвения обир още преди година и половина. Тогава обаче Славчо Магеров не е извършил нападението. В момента текат процесуално-следствени действия.

 

Очаквайте подробности

hard admin

*

Top