Сонито полудял от липса на интернет!?

Готвел саморазправа с комшии, изключили му рутера

 

Липса на интернет извадила от равновесие 22-годишният, който стреля с газов пищов по тийнейджър в кърджалийския квартал „Възрожденци” в понеделник. Младият мъж бил бесен на свои комшии, които изключили рутера си и той останал без достъп до глобалната мрежа. Вечерта преди инцидента той крещял от терасата си, че ще се качи и ще ги избие всички, коментираха съседи от блока. Още в понеделник сутринта пък се канил да се саморазправя с тях. По-късно излязъл пред кварталния магазин където видял ученик от съседния блок. Казал му да дойде при него, за да го почерпи кафе, след което извадил пистолета и гръмнал…

Седмица по-рано негов комшия го обезоръжил, отнемайки му друг пищов, отново газов. Както вече писахме, тогава младежът позвънил на телефон 112 с думите „Откраднаха ми оръжието!”. Изпратен на мястото патрул установил, че пистолетът е незаконно притежаван от собственика му и полицаите го иззели.

В понеделник служителите на реда отново посетили мъжа в апартамента му, като влезли със заредено оръжие, разказват очевидци. Оказало се обаче, че това е пети пореден газов пищов, който те отнемат от притежателя му. 22-годишният е предаден на прокуратурата.

„Сонито не е наред, как изобщо са му продали оръжие? Вее пистолета наляво-надясно и натиска спусъка. Сега обаче е имал и патрони. Извади патлака срещу ученик от съседния блок и гръмна след него. Момчето започна да бяга, а комшии позвъниха на полицията”, разказаха хора от квартала, станали свидетели на екшъна.

22-годишният никога не е проявявал агресивност, бил е странен, но са го приемали просто като особняк, коментират съседи на момчето. След завършването на училище, той заминава на гурбет в Холандия. Месеци по-късно се прибира и веднага е настанен за лечение в Психиатрията, като версиите за разстройството на психичното му здраве са различни, казват комшии. След изписването момчето почти не говори с никого. Виждали са го да ходи само до магазина, да поздравява познати и да се прибира веднага. „Сега обаче нещата са съвсем по-различни. Движи се с пистолет в гащите и лаптоп в ръката. Изглежда превъзбуден. Пуска от компютъра рап музика, а преди дни твърдеше, че е бил на концерта на Снуп Дог в София, дори се запознал с рапъра, имал му скайпа, пишели си, но никой не му вярва. Мислехме, че си живее в свой собствен свят. Предупредихме го за това оръжие, а той ръкомаха и вика: „Аз съм над закона и не ми пука от нищо”, разказаха негови познати от квартала.

hard admin

*

Top