„Социално подпомагане“ ще осигури дом на 4-те деца от незаконната къща

Служители на „Социално подпомагане” посетиха 4-те деца и родителите им, които останаха без дом в горната част на ромската махала в Кърджали. „Социалните” ще осигурят временен дом на децата, ако родителите им нямат тази възможност.
„Вие ако останете без къщи какво ще правите, а? Господ ви гледа отгоре, помнете!”. Така крещеше на 28 август по обед мъж от горната част на ромската махала, който трябваше да напусне заедно с жена си и четирите деца незаконна постройка върху общински терен.
Заповедта за премахване на обекта на РДНСК е от 2011 година, а в сряда бе преминато към събаряне на обекта. Семейството обаче отказа да напусне постройката като се достигна до идване на полицаи. „В цялата циганска махала къщите са незаконни, баш до тази барака ли стигнаха в прилагането на закона”, коментираха съседи от околните къщи.
Според тях постройката е там от двадесет години. „Заповедта за доброволно премахване се връчва на известен извършител. Тук в случая няма такъв. Не се знае кой е строил обекта”, пък заявиха от строителния надзор.
hard admin

*

Top