Соченият за бъдещ министър: Ние се грижехме за доходите на хората, а след нас монополите ръководеха държавата

„В предишните 4 години бяха направени над 4 млрд. лева нови дългове. Правителството закриляше олигархията. Монополите ръководеха държавата. Хората обедняха. Това е картинката в момента в държавата. Хората са бедни и много добре знаят как са живели преди и как живеят сега”, отбеляза кърджалиецът Димчо Михалевски в студиото на „Панорама”. По решение на „Позитано” 20 родопчанинът е от най-оборотните лица на БСП в медиите в последните дни.

Той е сигурен депутат в следващото Народно събрание, защото ще води листата на БСП в Хасково. Михалевски е спряган и за член на следващото правителство на България, ако то бъде съставено от социалистите. Някои кръгове в БСП дори му вещаят кариера на вицепремиер.

„Ние се грижехме за доходите на хората и това беше наша основна задача. ГЕРБ заслужават да им се търси сметка за всичките престъпления, които извършиха за последните години”, обясни Михалевски.

Той коментира и подновяването на депутатските листи в БСП. Радикалната промяна трябва да стане и в политическите партии. Този процес няма да е лек и за нашата партия, обясни Михалевски. „Тези избори няма да бъдат равни, защото ГЕРБ имат много по-сериозен финансов гръб. Ние се надяваме те да бъдат честни”, каза той. Сергей постъпи почтено, като обяви, че няма да става премиер.

Михалевски разкри и плановете на БСП при евентуално спечелване на изборите. „Нашият първи акцент ще е икономиката. Трябва да я рестартираме. Тя беше смазана от произвола на държавата. Основното е да търсим пазари за нашата продукция и инвеститори отвън. Бюджетът също може да генерира допълнителни приходи и да се отпускат помощи за най-бедните слоеве на населението. Доходите също ще бъдат основна цел в нашата програма. В момента има пазарен екстремизъм и ние трябва да въведем солидарността. Тя е много важна. В последните три години и половина беше стимулирана сивата икономика и борбата срещу нея, също е важна цел за нас”, поясни той.

hard admin

*

Top