Спасителят от лодката за ужиления от стършел легна болен, нагазил във водите на язовира до кръста

Спасителят от лодката за ужиления от стършел е легнал болен, защото в нощта срещу 22 септември се наложило да нагази до кръста в студените води на язовир „Студен кладенец”.
Както вече 24rodopi.com писа, спасителен екип на РС “Пожарна безопасност и защита на населението” в Кърджали е превозил с лодка през язовир “Студен кладенец” медицински екип. Акцията около 22.00 часа в неделя била, за да бъде оказана помощ на ужилен от стършел.
Д-р Ферхад Ахмед от Центъра за спешна медицинска помощ-Кърджали участвал в акцията. Той бил вдигнат по спешност в 21.27 часа на 21 септември. Постъпил сигнал, че състоянието на ужиления от стършел се влошава. “Ужили ме оса с големината на пръста ми”, обяснил пред лекаря отпадналият човек.
Достъпът до болния бил труден, защото нямало път. Страдащият се намирал на срещуположния бряг на язовир „Студен кладенец”, срещу спирка „Средна Арда”.
Пожарникарите осигурили лодка, с която лекарят достигнал до пациента.Той обаче бил принуден да нагази във водите на язовира до кръста.Оказването на медицинска помощ продължило до 0.51 часа. „Колегата е измръзнал. В момента е болен, но състоянието му се подобрява”, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ. Д-р Ахмед ще получи грамота и парична награда.
24rodopi.com
Снимка: Гюлер Халил
hard admin

*

Top