Спечелилият 18 195 гласа в Кърджали Ивайло Калфин ще води листата на Първанов за евродепутати!?

Милко Багдасаров: Калфин е употребен от хората, които искат разцепление в БСП
 
 
Спечелилият над 18 000 гласа в община Кърджали на последните президентски избори Ивайло Калфин най-вероятно ще води листата на формацията на Георги Първанов АБВ с кандидати за евродепутати. Това заявиха пред 24rodopi.com депутати. Калфин ще се опита да отцепи от гласовете на Коалицията за България.
„Калфин е употребен от хората, които искат разцепление”, заяви Милко Багдасаров, народен представител от ПГ на КБ и зам.-председател на Комисия по образованието и науката в НС, в сутрешния блок на Бтв. По темата за напускането на Ивайло Калфин като ръководител на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент, Багдасаров заяви, че това си е негов личен избор. „Смятам, че подценяват имунната система на БСП и в такива моменти, особено преди изборите, едва ли нашите структури ще допуснат разцепление. Калфин е употребен от хората, които искат това разцепление, като Георги Първанов и не малка част от хората, които са извън ръководството на партията. В момента се получава така, че реакцията за един от хората с най-много номинации за листата ни, не е в негова полза”, заключи Милко Багдасаров.
От кърджалийското БСП поясниха за 24rodopi, че фаворитът на местните структури за Европарламента е Сергей Станишев.
Ще припомним, че на балотажа за президент Росен Асенов Плевнелиев и Маргарита Стефанова Попова получиха в община Кърджали 8 727 гласа (32.42%), а двойката Ивайло Георгиев Калфин – Стефан Ламбов Данаилов – 18 195 (67.58 %).
Общо за Калфин в Кърджалийско гласуваха 51 037 души, а за Плевнелиев – 17 038.
hard admin

*

Top