Спират поставянето на мантинели в спорните терени, Лютви Местан и Неджми Али внасят проблема в строителното министерство

Временно спира поставянето на мантинели в спорните терени в община Кирково, съобщи за 24rodopi народният представител Неджми Али след среща с местното население и ръководството на Пътно управление.
За ситуацията в Кирковско бил уведомен и лидерът на ДПС Лютви Местан, който се ангажирал с инициативи за разрешаване на проблема.
„Няма да се затварят подстъпите към нивите. Докато не се изчисти този казус, няма да се поставят и мантинели”, поясни Неджми Али.
Той и Местан ще отправят питане към министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.
Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) от 1 февруари поставя мантинели  на  всички  нерегламентирани  входове  към  новоизградения  път за Маказа. Хората са потресени от случващото  се и  недоумяват, че това се случва за землищата на селата  Първица, Островец и  Домище, заявиха местни кметове и общинари.

Не може да изоставят нивите си, защото само това им остана. Идва новият земеделски  сезон и няма как и откъде да минат от другата страна на пътя, за да обработват нивите си, добавиха те.
Почти се бяха ориентирали да не работят тютюн, а да отглеждат чушки, но сега  нивите им, които са от другата страна на пътя ще останат пусти, казаха местните общинари. Тези земи са  поливни.
Затварят и единствения  път до гробището, което е на голямо разстояние от селата.

Разбираме АПИ, но и агенцията трябва да ни влезе в положение и да  намерим компромисен вариант, казаха земеделците. Съгласни сме да се затворят входовете, но  един трябва да остане, за да можем да ходим до нивите си и до гробището ни, казаха те.

hard admin

*

Top