Сред най-добрите на "Млад олимпиец" – хилката на 12-годишния Митко трупа слава за Ардино

Гюнер ШЮКРИ

Митко Кисьов се класира на четвърто място във финалния трети етап на Националния турнир „Млад Олимпиец” за момчета до 12 години. Той е състезател на ардинския клуб по тенис на маса „Юнак 2005″.

Турнирът се проведе в Двореца на спорта във Варна при отлична организация от страна на домакините. Право да участват в него имаха 16-те най-добри тенисисти от страната. В първия кръг състезателите бяха разпределени в четири групи, а първите двама от тях образуваха финалната осмица. Играеше се по системата „всеки срещу всеки”.

Въпреки, че Митко победи с 3:1 гейма класиралия се на второ място в надпреварата състезател от Панагюрище, той остана без медал, поради създалата се „въртележка” във финалната осмица. Победител при момчетата до 12 години за втора поредна година стана Христо Христев от „Амер Спорт” от Чепеларе.

Ардинският талант е бронзов медалист от миналогодишните финали на Държавното индивидуално първенство в Чепеларе. „Тази година очакваме медал с по-благороден цвят от финалите”, заяви президентът на СКТМ „Юнак 2005″ инж. Азис Мурад.

Състезателите на „Юнак 2005″ се класираха и за финалите на Държавното отборно първенство – зона „Южна България” във възрастовите групи до 12, до 15 и до 18 години, които ще се проведат през месец май в градовете Пловдив, Бургас и Горна Оряховица.

Предстои и решителното участие на мъжкия отбор на клуба в последния зонален кръг в Панагюрище за класиране в „А” Регионална група по тенис на маса. В момента възпитаниците на Бахри Юмер са на първо място в “Б” група – зона „Южна България”.

hard admin

*

Top