Срив в партията на Кунева и в Кърджали, 100 подадоха молби за членство и… се отказаха заради парашутистите

След скандалите в партията на Меглена Кунева в Пловдив и Сливен, в Кърджали също има срив в доверието към нея и  членската маса.
Над 100 човека бяха подали молби за членство в Движение „България за гражданите” (ДБГ), но едва 6-ма от тях помагат на спуснатата за областен лидер Нина Ламбова. Адвокатката от Стара Загора се прибра в родния Кърджали и вече има офис в града край Арда. До последно фаворит за поста бил местният бизнесмен Иван Таксиров, но важната позиция е дадена на адвокат Ламбова, която тепърва ще гради екип.
Междувременно от ДБГ спуснаха за водач на кандидат-депутатската листа в Кърджали един от най-големите критици на бившия културен министър Вежди Рашидов – професор Велислав Минеков, който също не се одобрява от подалите молби за членство в новата формация.
Както вече 24rodopi писа, националното ръководство на партията избра на 25 март Ламбова за №1 в Източните Родопи заради опита й в земеделието и неправителствения сектор. Ламбова е работила в Областната земеделска служба в Стара Загора и е била изпълнителен директор на Съюза на тютюнопроизводителите. За общински председател в Кърджали е определен Стоил Стоилов, който има бизнес в сферата на ситопечата.Членове на ръководството са Белгин Мустафа Халибрям, Живка Белева, Даниела Колева и Стойчо Димитров. Ръководството е временно, то ще бъде разширено до 15 души.
Днес в Пловдив областният лидер на ДГБ Дани Каназирева (на снимката) обяви, че напускат партията, с което Кунева ще загуби подкрепата на 1 800 активни членове и симпатизанти. Каназирева заяви, че партията на Кунева не е на гражданите, а е създадена заради интересите на определен кръг лица в София. Официално от БГБ пък изпратиха съобщение до медиите, че проблеми няма и че членовете на партията в Пловдив били 300 човека.
hard admin

One Comment;

  1. Витко said:

    Кунева това си може, това праави – наясно е, че е на ръба да влезе и слага парашутисти начело на листите. Но това май й изигра лоша шега…

*

Top