Сръбски разузнавачи предупредили Борисов, че се готви покушение срещу него

Сръбски разузнавачи са автори на доклада, в който се казва, че срещу Бойко Борисов се готви атентат, твърдят пред 24rodopi отлично осведомени източници.
Сигнал, че има заплаха за покушение срещу главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, е получен в МВР в началото на юни 2005 година. Тогава Борисов получил информацията, че заплахата идва от „среди, свързани с контрабандата и наркотрафика в Сърбия и България”.
8 години по-късно Борисов обяви, че поръчителят е Ахмед Доган.
„Сега огласявам информацията за заплахите, защото правителството вече е в оставка. Преди 15-ина дни новият началник на разузнаването ме запозна с документ, който съдържа информация за заплахите, отправени към мен. По времето, когато сигналът е получен в разузнаването, към Националната служба за охрана (НСО) е предаден сигнал, че има заплахи, но на НСО не е предоставена втората част от информацията, където става въпрос за поръчители. Едва преди 15 дни, успях да се запозная с тази част на материала, и сега я огласих, защото правителството вече е в оставка. Затова не случайно, предложих на Лютви Местан, да отиде лично да го прочете, и да се запознае със съдържанието на информацията”, заяви днес Бойко Борисов.
hard admin

*

Top