Стадион „Родопи“ стана строителна площадка (снимки)

Стадион „Родопи” в Момчилград се превърна в строителна площадка. Мащабният ремонт се прави с помощта на Общината и се финансира по Програмата за развитие на селските райони. В проекта са заложени още основен ремонт на спортна зала „Родопи”, изграждане на спортна площадка към спортна зала „Родопи” и на още шест спортни площадки в общинския център и в селата Равен, Звездел, Нановица и Прогрес.

Спортното съоръжение ще бъде единствено по рода си в областта с модерна дренажна и автоматизирана поливна система. Вече са съборени са полуразрушените бариери и прегради около стадиона, за да се придаде по-европейски вид. Предстои да бъде изградена нова ограда и лекоатлетическа писта с нова настилка.
По проекта са планирани още ремонт и покриване на трибуните на стадиона, обновяване на съблекалните и административната сграда. Предвидено е монтиране на съоръжения за фитнес на открито.
За по-качествено изпълнение ремонтът на стадиона се следи ежедневно от кмета Акиф Акиф и отговорните служители, съобщиха от пресцентъра на Общинска администрация.
24rodopi.com  
hard admin

*

Top