Станишев на Перперикон: Кърджалийци заслужават да имат депутат от БСП

„БСП винаги се е борила да има мандат в Кърджали. Хората в Източните Родопи заслужават да има народен представител от левицата”, отбеляза лидерът на партията Сергей Станишев. Той се качи на Перперикон с активисти на младежката формация на БСП.
„Моето убеждение е, че България се нуждае от програмно правителство. Колкото по-голяма е силата на БСП и доверието, което спечелим от българите, толкова по-голяма част от нашата програма ще влезе в програмата на това програмно правителство. Ние ще отстояваме ключовите политики и принципи на тази програма. Няма да влизаме на всяка цена в правителство. Важното е да се знае какво прави то – да има ясна програма, да има широка парламентарна подкрепа”, заяви лидерът на социалистите. То не може да бъде по формулата Тройна коалиция, защото тя исторически е дискредитирана, въпреки че има много несправедливи неща, говорени срещу Тройната коалиция, смята Станишев.
“Няма да приемем изпълнителната власт да се парцелира на феодални ведомства на една или друга партия. Търсим правителство с ума и таланта на цялата нация, с широка парламентарна подкрепа. Няма да търпим рекет и шантаж от която и да е партия. Ако смятат, че тази политика е добра и важна за България – добре дошли”, заяви Станишев и подчерта „Но с г-н Цветанов като вътрешен министър да продължат същите безобразия, които гледаме 3,5 години – абсурд“.
Станишев заяви, че БСП категорично няма да се коалира с ГЕРБ. “С тези, които плячкосаха държавата за 3,5 години, които ежедневно смазват демокрацията и правата на гражданите, които установиха тотална полицейщина, но не за да има ред и сигурност за хората, а за да продължи ограбването, да обслужват нечии интереси, да дискредитират и шантажират хората. С този модел управление – едноличен, авторитарен, некомпетентен, антисоциален, ние сме в различни цивилизации”, добави  Станишев.
Той отбеляза още:
“Драги мои, вие 3,5 години не желаехте да водите никакъв диалог, не чувахте ничие мнение. Сега какво – сменят си костюма, изгониха Дянков и мислят, че всичко е забравено. А кой казваше, че Дянков е неговото слънчице – г-н Борисов. Кой казваше, че е най-добрият министър и неговите бюджети са без алтернативни – всички гербери го казвах. Кой носи отговорност за това, че имайки в наследство 8 милиарда фискален резерв – опоскаха го наполовина, взеха близо 5 милиарда нов дълг, сринаха дребен и среден бизнес, докараха хората без работа общо до 650 хиляди души – без перспектива, без достойнство, без надежда за себе си и своите семейства. Кой замрази доходите?”

hard admin

*

Top