Станишев: Някои „другари” водят разговори с ГЕРБ и разпределят постове

Лидерът на социалистите Сергей Станишев призна, че в БСП има среди, които работят за коалиционно управление с ГЕРБ. Това той направи в словото си на заседанието на 48-я конгрес на левицата днес в столицата.
Делегати от Кърджали са областният шеф на БСП Милко Багдасаров, заместникът му Назми Мюмюн, социалистка номер 1 край Арда Теодора Каракостова и народният представител Димчо Михалевски. Първите трима ще бъдат в кърджалийската кандидат-депутатска листа на БСП, а Михалевски ще води листата в Хасково.
Лидерът на БСП направи паралел между борбата на Чърчил с Хитлер и противопоставянето на БСП срещу ГЕРБ. Когато през 1940 г. Англия е била единствената, изправила се срещу Хитлер, днес ние сме последният рубеж, последната защитна линия срещу ГЕРБ, зад нас е България, заяви Станишев. Социалистите обсъждат предизборните си ангажименти към гражданите. В същото време Станишев предупреди, че и в момента имало “другари”, които водели разговори с ГЕРБ и разпределяли постове. Това е нетърпимо, заяви той и добави, че БСП ще разчита на нови лица, но хората, които работят за каузата преди изборите, а не след тях.
БСП започва кампания, чиято цел е победа, каза още Станишев.
Имаме своите решения и сме готови да управляваме и сами, но задачите пред България в този момент са национални, добави той. И се зарече да не прав правителство, което разделя властта на порции и устройва партийни активисти.
Станишев обеща 250 000 нови работни места, ако БСП спечели изборите и сформира правителство.
hard admin

*

Top