Столичните медии: Ремзи Осман – за „отстрел“, Неджми Али – в ЦОБ

1/3 от сегашният състав на парламентарната група на ДПС ще бъде подменен, продължават да пишат столични вестници и сайтове.
„В партията имаме много интелигентни и млади момичета и момчета, които владеят по 2-3 езика и са с по две дипломи за висше образование”, повтарял на заседанията на Централното оперативно бюро Ахмед Доган и намеквал, че някои от народните представители са за последен път в парламента.
Сред нарочените за „отстрел”  е Ремзи Осман, който открито подкрепяше Касим Дал по време на медийната война с бившия му лидер. Депесари твърдят, че Осман има договорка с отцепниците Касим Дал и Корман Исмаилов да се присъедини към тях, ако не попадне в листата на ДПС в Кърджали. Традиционно обаче Сокола обявява кандидат – депутатските списъци часове преди последния срок за регистрация в Централната избирателна комисия, за да отнеме време за реакция на недоволните.
Противно на очакванията на управляващите, депутатът Делян Пеевски, който контролира медиите на ДПС,  упорито отказва да се присъедини към ГЕРБ, пишат софийските медии.  Той е най-вероятният водач на листата в Пазарджик. Именно парламентарният вот е станал причина за скандал между него и друг виден бизнесмен – Рамадан Аталай. Пеевски настоявал да бъде първи в списъка, а Аталай след него.  В момента двамата не си говорят, а Пеевски дори убедил собственика на Корпоративна търговска банка Цветан Василев да не отпуска изгоден кредит на транспортната компания „Юнион Ивкони”, където съсобственик е синът му Ревин.  Въпреки това, в ДПС са убедени, че Аталай ще бъде и в следващия парламент, тъй като е представител на алианската общност (такъв е й Юнал Тасим от Крумовград).
Националната конференция на ДПС ще се проведе на 19 януари в зала 3 на НДК. Абсолютно сигурно е преизбирането на Ахмед Доган на председателското място в ДПС.  Както вече 24rodopi писа, първи областният съвет на ДПС в Кърджали номинира Доган за нов мандат.
Наред с чистката в парламентарната група, след конференцията се очаква да има промени в 18 – членното Централното оперативно бюро. В момента в него са Ахмед Доган, Лютви Местан, Ремзи Осман, Филиз Хюсменова, Христо Бисеров, Камен Костадинов, Емел Етем, Алиосман Имамов, Юнал Лютфи,  Рушен Риза, Йордан Цонев, Джевдет Чакъров, Рамадан Аталай, Хасан Адемов, Айруш Хаджи, Тунчер Кърджалиев, Янко Янков, Мустафа Карадайъ.
Мястото на недолюбвания от Сокола Ремзи Осман най-вероятно ще бъде заето от Неджми Али (на снимката), който е член  на Комисията по външна политика и отбрана и Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, пишат софийските репортери. Али участва активно в работата на двете парламентарни институции, занимаващи се с контрола над силовите ведомства. Идеята на Ахмед Доган била той да поеме ресора на Касим Дал в бюрото, твърдят източници от „Стамболийски 45″.  Неджми Али се ползвал с подкрепата на както на зам.-шефовете на партията, така и на младежката организация.
hard admin

*

Top