Стотици кубици адреналин за Свободата! 80 мотористи в надпревара за Купа „Кърджали”

Около 80 мотористи от цялата страна ще се включат в надпреварата за купа „Кърджали”, посветена на празника на града и 100 години от Балканската война. Турнирът ще се проведе навръх честванията на Освобождението-21 октомври.
Рев на мотори ще огласи брега на водното огледало още сутринта в неделя, когато на 2-километровото трасе от въжения мост до блатата край Арда сили ще мерят състезатели в ендуро крос. Множество препятствия ще затруднят до максимум мераклиите по пистата, които пък от своя страна ще покажат най-добрите си умения пред кърджалийци. Втори етап на турнира ще бъде в ранния следобед по трак в гората край Каменната сватба. Маршрутът в надпреварата „без GPS” ще бъде маркиран два дни преди състезанието като по този начин трасето от около 15 километра ще остане загадка за майсторите на кросови мотоцикети до последния момент. Състезателите ще бъдат оценявани от съдии от Хасково и Димитровград. Участие са заявили клубове от София, Стара Загора, Дупница, Сопот и др.
„Няма възрастови ограничения, а всеки участник ще може да си избере срещу кого да се изправи. В надпреварата край Арда в елиминации ще участват групи от 6-7 състезатели, като първите двама ще продължават напред. Осигурили сме награди както за най-малък, така и за най-възрастен участник. От Общината включиха турнира в календара за честванията на 100-годишнината от Балканската война”, заяви председателят на крос клуб „Кърджали” Кадри Али. Мотоциклетният тим от града е организатор на турнира.
Жельо МИХОВ
На снимката:
Неотдавна клубът бе домакин на „Ямаха адвенчър” в Кърджали. Бащата на Габи-Николай Мартинов пък е един от основателите му заедно с вицешампиона по мотокрос на Турция за 1994 г.-Кадри Али (на малката снимка)

hard admin

*

Top