Страх от разкрития за ония 6 милиона лева от „Водното огледало“!? Кръгът „Плевнелиев“ не иска Михалевски за строителен министър

Кръгът „Плевнелиев” се страхува от шокиращи разкрития в строителното министерство във връзка с обект „Водно огледало” в Кърджали, затова се прави всичко възможно Димчо Михалевски да не оглави ведомството. Това разкриха за 24rodopi източници от „Позитано” 20. Кърджалиецът е сочен за експерта, който ще оглави Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Не е изключено компромисно той да стане областен управител на Бургас, за да може БСП да си възвърне загубените позиции.
Депутати на ГЕРБ, които работели за преодоляване на противоречията с БСП, както и лица, свързани с президента Росен Плевнелиев от времето, когато беше строителен министър, се опитвали да повлияят на Сергей Станишев да не се допусне вариантът кърджалиецът да оглави МРРБ.
Димчо Михалевски, който беше зам.-министър в МРРБ в продължение на 4 години, още на 25 ноември 2011 година заплаши Росен Плевнелиев с прокурор.
Министър от правителството на Бойко Борисов може да бъде подведен под наказателна отговорност заради изхарчени над 6 милиона лева за прословутото „Водно огледало в Кърджали”, анонсира тогава депутатът.
„БСП ще сезира прокуратурата заради забавени плащания за „Корекцията на Арда”, категоричен бе депутатът от левицата. Той припомни, че в продължение на две години управляващите са отказвали да изплатят на строителите последните 20 милиона лева за хидросъоръжението, чиято обща стойност възлизаше на 78 милиона лева. Когато от правителството се издължили, към сумата вече са добавени лихви в размер на 6 милиона лева.
„Това е пряка щета за държавата, която не може да бъде оправдана с документи”, категоричен бе Михалевски. БСП е наела трима юристи да проучват възможността за търсене на наказателна отговорност от кабинета „Борисов”.
„Балонът “Водно огледало” накрая се спука. Насъбралите се лихви от последните 2 години, които са в размер на 6 милиона лева сигурно ще тежат на съвестта на Росен Плевнелиев”, заяви депутатът Димчо Михалевски след поредната атака на ГЕРБ, че „Водното огледало” е голяма кражба на Тройната коалиция.
hard admin

*

Top