„Страшният” Фотьо ужаси „Веселчане”! Освободен е от психиатрията, отказва лекарства

Шизофреникът отвлече дете, сега отново не пие медикаменти

Шизофреник накара кърджалийския квартал „Веселчане” да настръхне за пореден път. Фотьо Ф., който пробва да отвлече дете пред очите на баща му, отново е на свобода след лечение в психиатричната клиника в Кърджали. Тревожното обаче е, че мъжът не се е явявал на контролните прегледи и не е вземал необходимите медикаменти за лечението си, съобщават от Държавната агенция за закрила на детето.
Те се обръщат с писмо до бащата на потърпевшото 4-годишно момиченце – Илия Илиев. В него се посочва, че е уведомена местната служба „Социално подпомагане”, която трябва да сформира мултидисциплинарен екип от полицаи, психиатри и социални работници, които „да проучат възможността за предоставяне на социална подкрепа” на Фотьо Ф.
Припомняме, че психично болният Фотьо Ф. от “Веселчане” получи присъда от тримесечно задължително лечение в държавната психиатрична болница в Кърджали през юли миналата година. Както първи тогава 24rodopi писа, на 14 юни мъжът направи опит да отвлече 4-годишната К. пред очите на баща й Илия. Според таткото целта на психично болния човек е била да блудства с невръстното дете.
Драмата се разиграва надвечер. Бащата Илия Илиев прибирал двете си дъщери от детска градина в квартала. Фотьо обикалял наоколо и грабнал бутилката вода от ръцете на по-голямото от децата – К. После спрял случайна кола и се заканил на шофьора. Миг след това грабнал момиченцето и побягнал. Илия Илиев го настигнал и се опитал да вземе детето. Фотьо започнал да налага бащата по гърба и крещял „Мое е, мое е!”. Жена се притекла на помощ и успели да изтръгнат детето от ръцете му. Психично болният пък влязъл в автомобила на паркиращ комшия и се развикал “Топло ми е!”. Пристигналите полицаи го задържали и отвели в психиатрията.
Според бащата на момичето, Фотьо е с психично заболяване от 1996 г. Излязъл от психиатрията през май м.г. Не пиел предписаните медикаменти. Няма кой да го лекува, защото и майка му също страда от душевно разстройство.
Районният съд в Кърджали постанови принудително лечение на мъжа. Сега обаче той отново е на свобода, а по данни на социалните работници не приема медикаменти за лечението си.
„Ще съдя държавата. Дъщеричката ми преживя сериозен стрес. Заеква и забравя думи”, сподели малко след инцидента миналата година бащата на детето Илия Илиев.
На снимката: Служители от психиатрията в Кърджали придружаваха Фотьо (със синята фланелка) в съда през юли м.г.
hard admin

*

Top