Строителите на Водния цикъл изолираха 7 къщи във „Веселчане“

Грешки в Подземният кадастрален план на Кърджали са причина за авариите във „Възрожденци”
„Грешки в Подземният кадастрален план на Кърджали са причина за авариите по време на изграждането на “Водния цикъл” на Кърджали. Сега всички комуникации се нанасят точно върху плана и в бъдеще подобни ситуации ще бъдат избегнати”, съобщи пред журналисти ръководителят на проекта за изграждане на “Водния цикъл” инж.Митко Синабов.
Както първи 24rodopi.com писа, проблемите започнаха в района на бившата „Сердика” и забавиха с повече от две седмици строителите от фирма „ЛЮВиК”.
„Строително-монтажните работи (СМР) вървят по план. В момента е изградена една десета от пречиствателната станция. СМР-тата са една трета, а две трети е монтажът на оборудването. Общата стойност на пречиствателната станция на Кърджали е 22 млн.лева. Почти е готов и колекторът по десният бряг на Арда. Там строително-монтажните работи включват изграждане на водопровод и улица. През юни месец т.г. те ще бъдат завършени”, заяви Синабов.
Строителите съзнавали, че създават много неудобства на гражданите. В момента във „Веселчане” са изолирани 7 къщи. „Извиняваме се на собствениците, но обектът трябва да бъде завършен”, каза Митко Синабов. Той отбеляза, че има много жалби при кмета на Кърджали инж. Хасан Азис, но призова гражданите към още малко търпение. „Строително-монтажните работи по пречиствателната станция ще бъдат завършени до края на годината. Догодина ще се монтира оборудването. Ще се обучи персоналът.През юли 2015 г. пускаме съоръжението, като то ще бъде предадено на ВиК. Ще работят двадесет души”, заяви Митко Синабов.
Ръководителят на проекта съобщи още, че кметът Хасан Азис непрекъснато следи състоянието на работника, който пострада при изкопни работи във „Възрожденци”. По последни данни опасността за живота му е отминала.
Петър Калчев, Георги Кулов
hard admin

*

Top