Строители изградиха кът за Левски, социалисти раздадоха 140 картички, в "Гледка" пяха за България

Строителите изградиха кът за Левски

 

Учениците от Професионална гимназия по строителство в град Кърджали помнят и тачат героите.

Проявяващите интерес към живота и безсмъртното дело на Васил Левски направиха редица проучвания и оформиха интересен кът със събраните материали. Те организираха и проведоха един час по безсмъртие по повод годишнината от гибелта на Апостола. Представиха пред съучениците и учителите си величавия подвиг на Левски и показаха, че всички без разлика на пол, религия, образование можем да живеем заедно в една чиста и свята република.

 

140 картички за Апостола от БСП

 

Младежите и жените от БСП в Кърджали раздадоха 140 картички с лика на Апостола и негови мъдри мисли. В този ден на поклонение пред този велик българин нека се замислим и винаги помним неговите, толкова актуални и днес завети: „Не се полъгвайте, че тези, които държат парите държат и бъдещето ви, защото тези пари те са ги взели от вас, а вие им се кланяте и ги въздигате.”;”Трябва изпит за всеки, защото има примери: Днес е човек, а утре – магаре”;”Сто и петдесет лири ли ви са по-мили, или вечен живот”; “Играем с живота на 7 милиона българи – трябва зряло да се постъпва”;

” Всекиму ще се държи сметка за делата ; “На такива хора дай работа, които са разсъдителни, постоянни, безстрашни и великодушни”.

 

В ОУ „Васил Левски” в Кърджали пяха „Обичам те, майко Българийо”

 

Основно училище “Васил Левски” в кв. „Гледка” в Кърджали днес отбеляза своя патронен празник (на снимките).

В актовата зала на училището прозвучаха думи и стихове, изразяващи признателност и гордост от делото и личността на Апостола. Завладяващи бяха изпълнения на децата от 3Б и 4А класове, фолклорните изпълнения на Мария и Христо Ангелови. Победителите в проведените конкурси за есе, рисунка, илюстрация, волейболни и баскетболни срещи бяха наградени от директора г-жа Л.Желева.

Тържеството приключи с вълнуващата песен „Обичам те, майко Българийо”в изпълнение на хора към училището с ръководител Г.Матева.

hard admin

*

Top