Строители от Кърджалийско са ранените в столицата, искали да вземат стара дограма за селските си имоти

Строителите, които пострадаха при срутването на къща в столичния квартал „”Симеоново”, са от селата на Кърджалийско. Това съобщи собственикът на злополучната постройка Цветомир Владимиров.
Трима мъже от Кърджалийско са работели в „Симеоново” и се разбрали с Цветомир да му демонтират дограмата, която щели да транспортират с камион до селата си. Прехвърлили се на имота, който не бил обитаван от 2010-та година.
Двама от тях влезнали вътре и започнали да демонтират алуминиевата дограма, когато една от стените се стоварила върху тях.
„Аз дори бях вътре. Единият прозорец го свалих аз, лично аз. Аз вече бях тръгнал, когато след половин час ми се обадиха”, разказа собственикът Цветомир Владимиров.
Пострадалите мъже са настанени във Военна болница. 40-годишният Х. Х е със счупена ключица, а колегата му Р. Р., на 20 години,  е с натрошена подбедрица.
Двамата ще бъдат оставени под наблюдение и ще им бъдат направени допълнителни изследвания.
Двама строителни работници са пострадали при срутването на необитаема къща в столичния квартал „Симеоново”, съобщиха от СДВР. Сигнал за инцидента е получен в полицията в 10:30 часа тази сутрин. Срутила се е плочата на къщата на втория етаж, докато трима работници са извършвали ремонтни дейности на първият етаж.
Според полицията, единият от пострадалите е с фрактура на двата крака.
На снимките:
Халил, един от тримата наши работници, се чуди как е била построена къщата – липсвали колони
Къщата, която затрупа колегите му
hard admin

*

Top