Строителни фирми незаконно оставят Кърджали без вода, „В и К“ ги плаши с прокурор

Освен заради авариите на водопровода и прекъсването на водоподаването от аварийните групи на „В и К”, кърджалийци често остават без вода заради своеволия на ръководителите на строителни фирми. Това става ясно от съобщение на Водното дружество в града край Арда.
Вижте пълния текст:
„В  и  К”  ООД КЪРДЖАЛИ съобщава
Във връзка със зачестилите спирания на водоподаването без предварително уведомяване на потребителите в град Кърджали информираме абонатите си, че това се дължи освен на спиране на водата за отстраняване от „В и К” ООД на обичайните аварии по водопроводната мрежа и на допълнителни нерегламентирани посегателства върху водопроводи и арматури от страна на изпълнителите на СМР на инфраструктурни проекти. Многократните проверки и разговори с ръководителите и изпълнителите на проектите, както и съставените констативни протоколи за регистрираните предизвикани аварии на ДМА, експлоатирани от дружеството, до този момент не дават очаквания положителен резултат.
„В и К” е заявило и потвърждава своето желание за активно съдействие за безпроблемно и в график приключване на стартиралите проекти, но това не е оценено добросъвестно от страна на строителните фирми. Самоволното спиране на водата от тях без уведомяване на дружеството създава неудобство и напрежение, както на дружеството, така и на населението.
С грижа за всички потребители на питейна вода и с цел предотвратяване на своеволни и самоуправни действия и предотвратяване на последващи аварии от страна на строителни фирми ръководството на „В и К” ООД Кърджали заявява категорично, че ще сезира компетентните органи за посегателства върху водопроводната мрежа и съоръжения, собственост на дружеството.
24rodopi.com
hard admin

*

Top