Строителството на отсечката сп. Джебел – Подкова по пътя към Маказа приключва в края на септември

Пътната отсечка сп. Джебел – Подкова по пътя към прохода Маказа ще бъде готова до края на септември. В момента се работи усилено, а мостът над р. Върбица край Подкова ще бъде удължен със 120 метра, тъй като реката се е разляла и е оформила втори ръкав, който не е съществувал при проектирането.  Ще бъдат изградени и осем тунела, през които  да преминават селскостопански животни.

Това заяви областният управител на Кърджали Бисер Николов днес при посещението у нас на Константинос Кацимигас,  изпълнителен секретар на област Източна Македония и Тракия в Република Гърция.

Както вече 24rodopi.com писа, Константинос Кацимигас  и  Бисер Николов направиха оглед на пътя  Маказа – Момчилград – Кърджали. „Искаме да знаем какво е състоянието на пътя и това е свързано със сигурността на туристите. Не разглеждаме отсечката Комотини – Кърджали като местен, регионален път, а като шосе, което е част от пътя Комотини – Русе и се свързва с гръцката магистрала Игнатия”, коментира Константинос Кацимигас.

Той подчерта, че  пътят през прохода Маказа  ще се използва за връзка със Стара Загора, Велико Търново, Бургас, Ямбол и много други градове. Отсечката Маказа – Подкова ще задоволява всички нужди,  каза още изпълнителният секретар на  гръцката област след огледа.Той заяви, че в края на юли или през първите 3-4 дни на август строителството на гръцка територия ще е приключило и пътят през Маказа може да бъде отворен.

Константинос Кацимигас и инж. Георгиос Кукуравис преминаха на наша територия през прохода Маказа. Те ще разгледат и пътните връзки на  Кърджали с Пловдив.

—————————————————————–
Само сега спечели лаптоп SAMSUNG и още 509 страхотни награди! Виж

hard admin

*

Top