Строител изпрати пожарна да буди село в 2 часа след полунощ

Строител се напи с приятел и реши да изпрати пожарна кола във Великденче, за да събуди селяните в 2 часа след полунощ.

Нежененият и скучаещ по нощите А. С. Е. позвънил на тел. 112 в 01.43 часа и предал невярно повикване за пожар в село Великденче към Дирекция „Национална система 112″, „Регионален център 112″ град Кърджали. Наложено му е административно наказание „Глоба” в размер на 1 000 лева.

А.Е. се обадил по телефона на приятеля си Дженсур и се уговорили за вечерта да излязат на заведение. Срещнали в центъра на Джебел и заедно с други приятели посетили питейни заведения в града, където консумирали алкохол. Последно отседнали в заведение „Бамзи”.

След полунощ пияната мъжка компания се разхождала из централния площад на града, когато А. Е. решил да се обади на телефон 112. В изпълнение на замисленото, в 01.43 часа той се обадил от мобилния си телефон, като системата идентифицирала повикването и го локализирала в района на Джебел. Дежурният служител от регионалния център 112 в Кърджали предал съобщението на ОД в ОД на МВР – Кърджали, който от своя страна уведомил полицаите и огнеборците в Джебел.

Огнеборци с пожарен автомобил стигнали за 20 минути до Великденче, но не забелязали никакви признаци на пожар.

Полицаи пък обиколили центъра на Джебел и установили кой е подал фалшивия сигнал. А. Е. признал деянието си и обяснил, че го сторил, защото е бил пиян.

Съдът в Момчилград е приел, че деянието е извършено при форма на вината „пряк умисъл”, тъй като обвиняемият е съзнавал обществено опасния характер на деянието, предвиждал е настъпването на обществено опасните последици и е целял тяхното настъпване. За посоченото престъпление в закона е предвидено наказание “Лишаване от свобода” до две години, но към момента А. Е. бил с чисто съдебно минало и се отървал само с глоба.

hard admin

*

Top