Студенти от Ардино са лицата от новия календар на ДПС

Гюнер ШЮКРИ
25-годишната Хазел Мюмюнова и 21-годишната Шенай Мехмед, с корени от Ардинско, станаха рекламни лица от новия календар на ДПС за 2013 година. Те бяха избрани сред многобройни кандидатки.
Чаровната Хазел е родена на 22 октомври 1987 година в Севлиево, но корените са й от ардинско. Майка й Зюмрют е от село Ахрянско, а баща й Фахри е от Долно Прахово. През 80-те години на миналия век в търсене на препитание и заради по-добрите условия на живот в големите градове родителите й се заселват в Севлиево. Завършила е ПГМЕТ ген. „Иван Бъчваров” в Севлиево, а в момента учи в СУ „Св.Климент Охридски” – специалност „Неформално образование”. Самата тя казва, че са я избрали, тъй като са усетили положителната й енергия, лъчезарността, мотивацията и желанието, което има.
„Когато имам възможност се старая да посещавам Ардино. Той е един от любимите ми градчета. Винаги когато идвам ме опиянява красотата на природата, спокойствието и топлотата на хората”, казва Хазел и допълва, че тук са корените на живота й, мястото което винаги ще остане в сърцето й, където и да се намира.
Шенай е родена на 9 септември 1992 година в Ардино. Тя е студент във втори курс в Техническия университет в София със специалност „Индустриален мениджмънт”.
Тя заяви, че е била много изненадана от факта, че е избрана за рекламно лице в новия календар на ДПС. За нея Ардино е мястото, което никога не би изоставила, където и да се намира.
На снимката: Ардинчанките Хазел Мюмюнова (втората отдясно) и Шенай Мехмед (първата отдясно) станаха рекламни лица от новия календар на ДПС за 2013 година
hard admin

*

Top