Студентка в Дрезден: Пътуваме с микробусите, защото е по-евтино и ни карат до точния адрес!

Зловещият инцидент с 5-те жертви от Кърджалийско постави на дневен ред отново въпроса с нерегламентираните превози до Европа, законът е с твърде много дупки, тук трябва желязна ръка, останалото е касапница, коментира кметът на Момчилград Акиф Акиф, цитиран от „Родопинюз инфо”.
Студентка в Дрезден от Кърджали твърди, че предпочита да пътува с нелегалните бусове, защото билетът й струва по-малко от 100 евро, а освен това я оставят на адреса й в германския град.
При проверките пътниците се наговаряли да твърдят, че са тръгнали дружно на екскурзия, уж без да плащат за превоза. За шофьора на 9-местното возило пък не се изисквала задължително професионална шофьорска книжка, както твърдяха от ДАИ и полицията. Близките на загиналия водач на микробуса Емир Мустафа твърдят, че става дума за 9-местно МПС, а не за 11-местно, както се твърдеше, и не е било необходимо водачът да е имал свидетелство за правоуправление категория Д.
Емир Мустафа Хасан имал квалификация на любител. Във фаталната вечер той карал със 100 километра в час, при ограничение от 60 км в час, на десен завой загубил контрол над управлението, навлязъл в насрещната лента и се врязал челно в правилно движещия се ТИР.
hard admin

*

Top