Суперлигата обича Кърджали! Пак 3:0, волейболна „Арда“ по-пълноводна от „Дунав“

След като миналата седмица „Арда” „удави” само за 66 минути ЦСКА, този път очаквано „небесносините” победиха с 3:0 „Дунав” от Русе. „Речното дерби” се игра пред пълни трибуни в зала „Арпезос”. Срещата продължи малко повече от час. В отделните части – 25:14, 25:21, 25:16.
„Небесносините” натиснаха своите гости със сервис и бързо сломиха съпротивата на съперника, се казва в коментара за срещата на „Бг волейбол”. В първата и третата част волейболистите на Иван Халачев наложиха пълно надмощие и ги затвориха с убедителна разлика.  Единствено в началото на втория гейм русенци показаха зъби и дръпнаха в резултата с 5:1, но „Арда” бързо събра водите си и обърна течението в своя посока.
Топреализатор на мача стана диагоналът Кирил Хаджиев с 12 точки за победителите.  Центърът Георги Димитров добави 10, цели 6 от които директно от сервис. „Арда” наниза общо 10 аса в мача срещу нито един за русенци.
За момента “Арда” заема второто място в класирането с максимален актив от 6 точки и 6:0 гейма и малко по-слабо точково съотношение от „Монтана”.
Статистика: Кирил Донев
hard admin

*

Top