Супермодерен стерилизатор в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски", модернизират болницата с европейски пари

Супермодерен стерилизатор за 750 000 лева откри в многопрофилната болница „Д-р Атанас Дафовски” министърът на здравеопазването Десислава Атанасова. Инвестицията е на държавата и е част от правителствената програма за модернизация на областните болници. Откриването на новата придобивка съвпадна с 80-годишния юбилей на здравното заведение.
Пред народния представител Цвета Караянчева и областния управител Иванка Таушанова министър Атанасова обяви, че кърджалийската болница ще бъде едно от 13-те здравни заведения в страната, което ще се оборудва с модерна техника от европейските фондове. Искаме болницата да бъде високотехнологична подчерта Десислава Атанасова. Тя се пошегува, че подменения стерилизатор е на нейните години и е нормално да отиде в пенсия. Вие чествате 80-годишен юбилей. Младостта на болницата е отминала, ред е на мъдростта, каза още министър Атанасова.
Новият стерилизатор дава сигурност и има икономически ефект, подчерта в словото си директорът на болницата д-р Тодор Черкезов. Той отбеляза, че в бъдеще ще се харчат по-малко средства за антибиотици и дезинфектанти.
Георги Кулов
hard admin

*

Top