Съветниците на ГЕРБ: Има ли писмено възражение от изселническа организация срещу почетното звание на ген. Делов?

Декларация на групата съветници на ПП ГЕРБ в ОбС – Кърджали
 
Уважаеми колеги,
Президентът на Р България Росен Плевнелиев подписа Указ за удостояване на ген. Васил Делов с орден „Стара планина – първа степен с мечове”.
Този административен акт увенча с успех битката на хиляди кърджалийци за признаване на историческите заслуги и освободителното дело на един бележит български военачалник, чиято памет и достойнство бяха обругани от върхушката на ДПС в община Кърджали.
Благодарение на създадения граждански инициативен комитет личността на ген. Делов бе реабилитирана. Което обаче не е в състояние да измие позора от лицето на мнозинството в ОбС.
Затова групата на ГЕРБ подкрепя искането за оставка на Раиф Мустафа като председател на местния парламент и ще продължи да пита и ще настоява да получи отговори на следните въпроси:
1. Като Председател на инициативния комитет  кметът Хасан Азис стои ли  зад номинацията на ген. Васил Делов за почетен гражданин на Кърджали;
2. Има ли писмено възражение на изселническа организация срещу присъждането на званието;
3. Защо председателят на групата съветници на ДПС Расим Муса допусна скандал, неподплатен с научни аргументи, който предизвика нагнетяване на напрежението и на практика блокира работата на Общинския съвет.
Групата съветници на ПП ГЕРБ се връща в местния парламент, за да се противопостави на несекващите опити на мнозинството да заобикаля законите, да подменя волята на гражданите и да не зачита потребностите им. Връщането ни в залата е добре премислено  политическо решение, което се позовава на обществения интерес и на правото на всички онези кърджалийци, които ни подкрепиха на местните избори, да имат свое представителство в ОбС.
Настояваме да спре политиката на факсове, упражнявана от ДПС.  Бойкотът ни на предишните заседания е  аларма срещу самоуправството на ДПС и неговата политика.

Групата ще продължи да работи в услуга на хората и в диалог с тях. Ще бъдем принципна конструктивна опозиция, ще държим сметка за злоупотребите на местната власт и няма да допуснем ДПС да се разпорежда служебно в най-големия колективен орган на местното самоуправление, какъвто е ОбС, като поставя партийните си интереси над тези на гражданите.

hard admin

*

Top