Съветниците от БСП поискаха от Хасан Азис: Ремонт на улици и спортни площадки във „Възрожденци”, „Веселчане” и „Гледка”

Хазната в Кърджали разчита на 37 млн. лв. и 54 млн. лв. – от програми
 
„Бюджет 2014 на Кърджали ще бъде близо 37 млн. лв., като 13 млн. са собствените приходи. Не може да се очаква голям ръст, тъй като всички данъци, такси остават непроменени и няма откъде да се генерират допълнително приходи”. Това обяви главният финансист на общината Валентин Иванов, които придружи кметът инж. Хасан Азис при обсъждането на бюджета с групата съветници от БСП в местния парламент. По думите му подписаните договори по Оперативните програми, които ще се реализират през 2014 г. са за 54 млн.лв. За съфинансиране на тези проекти ще бъдат заделени над 2,7 млн.лв. в общинската хазна.
По време на срещата със съветниците лидерът на социалистите Георги Кючуков и градоначалникът изразиха удовлетворение, че тези срещи се превръщат в традиция.
Съветниците представиха предложения за включване в бюджета, получени при техни срещи с кърджалийци. Основните искания са за ремонт и възстановяване на уличното осветление в няколко района в централната част на града, кърпежи и асфалтиране на улици в кварталите „Възрожденци”, „Гледка” и „Веселчане”, откриване на пенсионерски клуб във „Възрожденци”, изграждане на детски площадка във „Веселчане”, осигуряване на средства за изграждане на многофункционални спортни площадки в кв. „Възрожденци”, култивиране на междублокови пространства, ремонт на най-ползваните тротоари в центъра и др. По време на срещата беше посочено, че местната власт е длъжник на младежите и в тази връзка е добре да се предприемат действия за подновяване на програмата за Младежкия дом. Откриване на кино, на Клуб на културните дейци бяха другите дискутирани теми по време на разговорите. Съветниците от БСП поискаха още засилване на контрола от страна на общината при възстановяване на техническата инфраструктура след извършени строителни дейности,
„Благодарен съм, че продължаваме традицията да се виждаме, важно е да има широко обсъждане на бюджета преди внасянето му за гласуване”, каза инж.Азис и благодари на съветниците за направените предложения.
Проектът за Бюджет 2014 г. ще бъде обсъден и със съветници от групата на ДПС и коалиционните партньори от Десен съюз.
hard admin

*

Top