Съдии и експерти по избирателно право са кандидати за нотариуси, местата за област Кърджали са 7

Съдии и експерти по избирателно право са сред кандидатите за нотариуси в област Кърджали, писменият изпит е днес в столицата.
Сред желаещите да заемат 7-те вакантни места за нотариуси в региона са Атанас Узунов – съдия в Момчилград, Иван Йорданов – бивш шеф на съда в Крумовград, Хафизе Адем и Фикрет – съдии по вписванията. Както вече 24rodopi.com писа, най-важните хора по време на избори в Кърджали в последните години – Беркант Метин Барзат и Даниела Атанасова Петрова, са най-известните от многото кандидати за нотариуси. Двамата са били шефове на Районната избирателна комисия.
Кандидати са и Юлия Манолова, която работеше в ОЧБ и Общинската и Областна администрации, Сунай Фаик, Христо Кавракиров и други.
Със заповед на министъра на правосъдието е обявен конкурс за заемане на свободни места за нотариуси по съдебни райони. За област Кърджали са обявени общо 7 места, като 2 са за Ардино, 2 – за Крумовград, 2 – за Момчилград и 1 – за съдебния район на Районен съд – Кърджали.
От общо 684-ма кандидати за различните региони, до участие в конкурса са допуснати 628 души от цялата страна, които ще се състезават за 111 места. Конкурсът ще се проведе на два етапа: писмен и устен изпит. Писменият изпит е насрочен за 19 април 2015 г. и поради големия брой допуснати кандидати, ще се проведе в многофункционалната спортна зала „Арена Армеец” в София.
24rodopi.com
hard admin

*

Top