Съдът върна Циката в ареста

Окръжният съд в Кърджали върна в ареста Явор Славянов – Циката. Той е един от 5-мата, за които прокуратурата твърди, че са извършили обира на обществения трезор на улица „Сан Стефано” в нощта на 4 януари.
Както вече 24rodopi писа, перничанинът бе пуснат срещу парична гаранция от 4 000 лева. Окръжният прокурор Светлозар Лазаров протестира в срок и днес се проведе заседание за мярката за неотклонение. Той поиска задържане под стража, като аргументите му са, че и четиримата задържани досега в кърджалийския арест – Мегера, Хубен Митев, Циката и Синбад, са били свързани помежду си и затова има неоспорими доказателства. Освен това в багажника на джипа, който бе задържан в нощта на обира, са намерени пет газови бутилки, върху една от които е открит ДНК профил на Циката. Такива бутилки се използват за газови горелки за рязане на метал, подчерта Лазаров.
Пред съда Явор Славянов заяви, че не е свързан с бандата на Мегера.
Междувременно преди два дни в Хасково бяха задържани двама касоразбивачи, които били свързани с Хубен Митев, но те не са участвали кърджалийския удар.
hard admin

*

Top