Съдът: Димо Бодуров не е крал нафта

Обрат в процеса за горивото на Психодиспансера

 

Димо Бодуров не е участвал в крупната кражба на горива в психодиспансера в Кърджали, реши състав на Районния съд в Кърджали.

Той е признат за невинен в това, че „на 21 юли 2011 година в съучастие като помагач с В.А.Г.и с В.Г.Г., в качеството си на длъжностно лице – завеждащ “Административно- стопанска част” в Държавна психиатрична болница – Кърджали, като се възползвал от служебното си положение, чрез използване на моторно превозно средство­товарен специален автомобил- цистерна марка „Даф”, с peгистрационен № Р 6550 РН и на техническо средство-електрическа помпа, отнел чужди движими вещи- 3 487,6 литра газьол за отопление на стойност 8 357,67 лева с ДДС, собственост на болницата, с намерение противозаконно да ги присвои”.

Ще припомним, че бившият кандидат за кмет на Кърджали, дългогодишен общински съветник, някогашен шеф на пазара в Кърджали, бе арестуван за 72 часа. От полицията и прокуратурата тогава официално обявиха, че „Бодуров е задържан в опит да изнесе 5800 литра нафта от здравното учреждение”. След като напусна ареста, Бодуров заяви, че е невинен и ще докаже това в съда.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжния съд.

hard admin

*

Top