Съдът прати Синбад в ареста, има нови доказателства за обира на трезора в Кърджали

Членът на бандата на Мегера – Росен Антонов Драгомиров, наричан още Синбад, остава под стража. Това реши състав на съда в Кърджали.
Бандитът представи алиби за нощта на 4 януари, когато групата на Мегера се опита да изнесе от обществения трезор на кърджалийската улица „Сан Стефано” пари и други ценности. Драгомиров твърди, че тогава е бил с приятелката си Богдана Богданова в хотел „Двете реки” в Разлог. Представени бяха и документи за престоя там.
Богдана, която бе в залата, твърди, че целият персонал на кръчмата може да свидетелства.
Обяснението за празнуване в далечен Разлог не разколеба съдебния състав и Синбад остава под стража.
Както вече 24rodopi писа, перничанинът с богато криминално досие бе конвоиран миналата седмица в Кърджали. Районният съд в града промени в петък мярката му за неотклонение от „задържане под стража” в „парична гаранция” от 2 500 лева. Районната прокуратура обаче протестира и днес, Синбад отново се върна в следствения арест при Славчо Мегеров – Мегера.
Окръжният прокурор Светлозар Лазаров поиска мярка “задържане под стража”, тъй като престъплението, за което е обвинен Росен Драгомиров е тежко и се предвижда наказание до 10 години затвор.
Държавният обвинител се аргументира с нови доказателства по делото. Според тях при обиск на каравана и помещения до микроязовир до село пернишкото Стефаново, стопанисвани от Синбад, са намерени маска с прорези за очите и устата и уред за заглушаване на сигнално-известителна техника.
Прокурорът заяви също, че е установено по безспорен начин, че задържаният при обира Славчо Мегеров-Мегера е поддържал връзка със Синбад.
ДНК проби са установили профил на задната дясна врата на BMV-X5, с което бандата обрала трезора се опитала да избяга. Самият автомобил е бил обявен за общодържавно издирване, преди отпечатъкът на Синбад да се появи на вратата му.
Държавният обвинител представи и характеристична справка от Районно управление на полицията-Разлог. Според нея на Синбад се приписват 26 престъпления от 2000 г. до днес.
hard admin

*

Top