Съдът се произнася за медицинската експертиза на Дале Али

Медицинската експертиза на Александър Маринов, наричан Дале Али, влиза в Окръжния съд на 16 октомври. На заседанието, насрочено за вторник, ще стане ясно дали Маринов лъже или е един от най-болните кърджалийци.
За последно на 1 октомври трябваше да започне делото за опита за убийство на Ерсун Рашид – Малкия Роко. Оказа се, че Маринов е в столична от 12 септември и ще излезе, ако бъде излекуван, на 12 октомври.
Адвокатът на Малкия Роко Васил Василев заяви, че е видял Дале Але в Кърджали на 29 септември.
„Крайно време е да се извърши проверка на МБАЛ „Света София”. За случая съм уведомил и Върховната прокуратура”, заяви окръжният прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров след поредното отлагане на делото срещу Александър Маринов, по-известен като Дале Али. Защитата на обвинения в побоя над Ерсун Рашид представи болничен лист и епикриза, издадени от болничното заведение в столицата. От тях става ясно, че Маринов страда от остра сърдечна недостатъчност, а повишаване на психо-емоционалното му напрежение може да доведе до рязко влошаване на състоянието му. „Обвиняемият най-спокойно се разхожда из града по къси гащета и потник. Срещнах го на 29-и и той ми каза, че ще прецени дали да дойде на заседанието”, обяви пред съда адвокатът на частния обвинител Васил Василев. Според прокуратурата е странно една и съща епикриза на обвиняемия да бъде издавана от две различни лечебни заведения. За пример Лазаров посочи болничен лист за състоянието на Маринов с дата 10 май, издадено от кърджалийската болница и МБАЛ-Пловдив. Настоящият болничен е за периода 12 септември-12 октомври, стана ясно още в съда.
Припомняме, че Александър и синът му-Тончо Маринов са обвинени в опит за убийство на най-малкия от клана Рашид-Ерсун. Братът на Роко бе пребит от група мъже с бухалки и метални лостове на 14 април 2010 година, вследствие на което претърпя и две черепно-мозъчни операции. След близо десетмесечно разследване, при показна акция на маскирани полицаи на кръговото кръстовище на пазара в Кърджали, бе задържан Александър Маринов. При акцията обаче, обвиняемият получи инфаркт и бе извършена спешна операция и поставяне на стент.
hard admin

*

Top