Съдът: Футболните залози в Интернет в Кърджали са законни!

Залозите в обектите в Кърджали на Betuniq, Skay sport 365, planetwin365 и др., които оперират в Интернет, са законни. Това става ясно от окончателно решение на съда по дело, предизвикано от близо 3-годишната война между местните представители на „Еврофутбол” и стопанисващите обектите за онлайн залагания в града край Арда.
Държавната комисия по хазарта бе глобила с 20 000 лева представителите на „Скай спорт” в Кърджали, като констатацията гласеше, че се извършвал наземен хазарт, а не онлайн залагания.
На първа съдебна инстанция бе отменено наказателното постановление, като съдът прие, че не са събрани доказателства, че нарушението е извършено. Този извод е обоснован с липсата на доказателства дружеството „Скай спорт” да е участвало в дейността по разпределение на печалбите, както и да е изисквало от залагащите лица да заплащат суми за оказаното съдействие при извършване на залог. От проверяващите служители на Държавната комисия по хазарта било установено само, че в обекта в гр. Кърджали, стопанисван от посоченото дружество се приемат суми за залози и изплащат печалби. Тази дейност се извършвала от името и за сметка на регистрирано в град Инсбрук, Австрия, дружество с ограничена отговорност „ Skay sport 365″.
На втора инстанция решението бе потвърдено.
Според събраните във въззивното производство доказателства няма спор, че в настоящия случай се отнася до организиране на спортна игра от спортен букмейкър в интернет, регистриран и лицензиран на територията на друга държава – членка на ЕС, като достъпът до регистрация за играта на сайт planetwin365.com, хостван също така на територията на държава, различна от нашата ( Република Чехия), е минавал през попълване на регистрационен формуляр в интернет и откриване на акаунт, като е включвал и необходимостта от притежаване и ползване на дебитна или кредитна карта, които също да са регистрирани в интернет.  Видно от иззетите от проверката фишове с кодове, същите са електронно генерирани с посочен издател – австрийският букмейкър.
В административно-наказателната преписка са приложени 5 документа за реализиране на залог, генерирани чрез интернет, чрез проверения интернет център за съдействие на клиенти в Кърджали, като тези разписки са от различни дати и касаят спортни футболни  мероприятия в чужбина. При така установените факти, хазартният сайт planetwin365.com се явява извън обсега на юрисдикцията на страната ни.
Решението е окончателно.
hard admin

*

Top