Съседите: Бивш банкер води любовницата си в Дома на архитекта! Може те да са виновни за пожара!

Една от емблематичните сгради на Кърджали, в която има уникални дърворезби, горя в ранния следобед на 10 октомври 2012 година.
До късно в сряда пожарникари правеха оглед на сградата, която е построена през 19 век във времето на османското владичество. Основната версия беше за пожар причинен от късо съединение в старата ел. инсталация. Живеещи и работещи в съседните сгради в района на пазара в Кърджали обаче твърдяха, че често в сградата се усамотяват любовни двойки и не е изключено те да са забравили включен електрически уред.
Както първи 24rodopi съобщи, реставрираната къща пламна към 13 часа и блокира пътя от Кърджали за районите на Енчец и Главатарци за повече от час.
Сигнал за пожар в Дома на архитектите на ул.”Климент Охридски” в Кърджали е подаден в 12.53 часа, гласеше официалното съобщение на регионалния пресцентър на МВР. На мястото на произшествието бяха изпратени 3 екипа с пожарни автомобили и автостълба. Сградата е на два етажа и е гредоред.
Пожарът бе потушен към 15.30 часа. Изгорели са покривът и една от стаите, обобщиха огнеборците.
Първият етаж от сградата бил отдаден под наем на търговци на стари мебели, но е установено, че огънят е тръгнал от горния етаж.
Вторият етаж се използвал рядко. Съседи съобщиха, че базата на Съюза на архитектите в България в последно време се използвала като … „квартира за секс”.
„В почивните дни често виждаме любовни двойки. В двора сме намирали спринцовки, празни бутилки и презервативи. Най-често тук с любовницата си идва бивш банкер”, разказаха съседите. Според тях не било изключено влюбените да са забравили включен електрически уред.
Домът на архитектите е реставриран изцяло от Националния институт за паметниците на културата и е обявена за паметник на културата.
До 1912 година тук се помещавал офис на Османска банка, а след това на Българската земеделска кооперативна банка.
hard admin

*

Top