С мартеници млади доброволци събират пари за болни деца в Момчилград

Ученици от ОУ „Д-р Петър Берон” закичиха служителите на община Момчилград с ръчно изработени мартеници и им пожелаха здраве и късмет. Инициативата на малчуганите е част от традиционната благотворителна акция на мартеници в родопския град. Тя се провежда за четвърта поредна година, като събраните средства се даряват за лечението на тежко болни деца.
Посещението на доброволците от момчилградското школо зареди с много усмивки градоначалника Акиф Акиф и екипа му, които обсъждаха идеен проект на община Момчилград.
„На благотворителната ни акция откликнаха много граждани и почти всички институции в Момчилград. За децата инициативата е урок по доброта и благотворителност. Радващото е, че с всяка изминала година се радваме на по-голям интерес”, сподели ръководителят на доброволческата група Валерия Желева.
Със своя жест младите доброволци искат да изразят моралната си подкрепа към болни деца, като се надяват момчилградчани да откликнат на благородната идея и да подкрепят инициативата, според възможностите си.

Благотворителната акция ще приключи в края на февруари. Мартеници за здраве ще бъдат изпратени от Момчилград на бежанците и техните деца, настанени в Пъстрогор.

hard admin

*

Top