С музика и евробайряк, протестиращи пробиха полицейския кордон на пътя за Маказа (снимки, обзор)

С музика и евробайряк, над 500 протестиращи пробиха полицейския кордон край спирка „Джебел” и блокираха за минута пътя за Гърция.

Те блокираха международния път за минута в знак на протест срещу назначението в Държавно горско стопанство в Момчилград служителя Шукри Вели. Ловците отново обявиха, че няма да

допуснат разделянето на ловно поле „Равен“.

Както вече 24rodopi.com писа, сред протестиращите бяха депутатите Ердинч Хайрулла и Мустафа Ахмед. Ловците бяха подкрепени и от общинския кмет Акиф Акиф и кметове на населени места, общински съветници.

„Скъпи охранители, полицаи, братя и сестри. Няма нужда от сблъсъци. Позволете ни да затворим символично пътя и след минута ще го освободим. Нека не се получава така, че за едни да има, за други няма. Бяхме свидетели как някои организации с часове затваряха пътя“, заяви общинският кмет.

„Протестът е граждански, но назначението на Шукри Халид е политическо. С този човек в Момчилград се занимаваме от 2003 г. Назначаван е като политическа маша, за да плаши населението от Нановица. Трета седмица поред хората протестират. Призовавам хора от изпълнителната власт, от Горската дирекция в Кърджали и от Министерството на земеделието да дойдат и да разрешат този проблем. Ние сме си изпълнили задълженията като народни представители и сме задали въпрос за причините за разделянето на ловна дружинка „Равен“. Ще зададем въпрос в парламента и за този протест. Ние ще сме с вас винаги, когато има проблем“, обяви Ердинч Хайрулла.
Както вече писахме, протестът се организира инициативен комитет „За предотвратяване на репресиите в държавно горско стопанство „Момчилград“ с председател Ергин Емин. От 11.30 ч. до 12.30 ч. край спирка „Джебел“ се проведе митинг, на който бе приета протестна декларация.
„Ние, група жители на Момчилград, се обявяваме категорично против връщането на работа в ДГС – Момчилград на пенсионирания служител Шукри Вели Халид. За съжаление броени седмици се оказаха предостатъчни за г-н Халид отново да изземе функциите си и да продължи с тормоза над подчинените си целенасочено и селектирано да налагат санкции на местното население и да всява страх сред хората“, се казва в декларацията.
24rodopi.com

hard admin

*

Top