С 1,2 млн. лева ще се реконструира пътя Сполука – Любино – Латинка

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино Ресми Мурад подписа договор за реконструкция и рехабилитация на пътя Сполука – Любино – Латинка. Контрактът за 14-километровото трасе бе сключен с управителя на „МП-Ардино” Иван Добрев. Стойността на проекта е за 1 272 923 лв. и се финансира със средства от публичната инвестиционна програма на правителството на Пламен Орешарски „Растеж и устойчиво развитие на регионите”. Продължителността му е за шест месеца.
На подписването присъстваха още кметският наместник на Любино Съдкъ Ахмед и местният общински съветник Шахин Байрямов. Тук бе и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.
„В момента пътната отсечка е в окаяно състояние. Особено през есенно-зимния период пътят става непроходим за моторни превозни средства и районът се откъсва от общинския и областен център”, заяви селският управник на Любино Съдкъ Ахмед. Според него реконструкцията и рехабилитацията на пътя ще допринесе за развитието на селския туризъм в района. Край отсечката се намира единствената в страната естествена хладилна пещера. Пътят ще се свързва и с екопътеката до символа на общината – Дяволският мост.
Общинският съветник Шахин Байрямов, който е и председател на Ловно-рибарско сдружение „Бели брези” в Ардино отбеляза, че ремонтът ще допринесе и за увеличаване на интереса към ловния туризъм. „Тук се намира ловният дом на
ДГС- Ардино, а краят на отсечката води до ловното поле в Латинка, което е много интересна дестинация, както за нашите, така и за чуждите авджии”, заяви Шахин Байрямов. Той изказва искрените си благодарности към целия Общински съвет, който подкрепя инициативите на кмета Ресми Мурад за решаването на важните проблеми.
От своя страна кметът сподели, че е щастлив, че ще се реши един проблем, който стои на дневен ред повече от 50 години.
„Надявам се, подобни възможности за разрешаване на идентични проблеми да има и през следващите правителства. Кабинетът на Пламен Орешарски, подкрепен от ДПС, е първият, който даде възможност общините да кандидатстват за решаване на проблеми, които не бяха възможни за реализиране по различни европейски програми”, заяви Ресми Мурад.
24rodopi.com
hard admin

*

Top