Таен свидетел посочва чии бухалки потрошиха Ерсун – Малкия Роко

С разпит на свидетел със скрита самоличност ще бъде даден ход на делото за побоя над Ерсун Рашид-Малкия Роко. Това стана ясно вчера в Окръжен съд-Кърджали. След няколко поредни фалстарта, поради отсъствие по болест на основния обвиняем, в залата във вторник се появи-Александър Маринов, по-известен като Дале Али. Заедно със сина си Тончо Маринов, той ще отговаря пред Темида за опит за убийство на брата на скандалният бизнесмен-Ерджан Рашид-Роко.

Припомняме, че най-малкият от клана Рашид бе пребит от група мъже с бухалки и метални лостове на 14 април 2010 година, вследствие на което претърпя и две черепно-мозъчни операции. След близо десетмесечно разследване, при показна акция на маскирани полицаи на кръговото кръстовище на пазара в Кърджали, бе задържан Александър Маринов. При акцията обаче, обвиняемият получи инфаркт и бе извършена спешна операция и поставяне на стент.

Общо 5 стента са били поставени на Маринов впоследствие, стана ясно при разпита на вещите медицински лица по случая. Трима лекари, подписали се под съдебно-медицинската експертиза, изразиха мнение пред окръжните магистрати, че всяка стресова ситуация и повишаване на психо-емоционалното състояние на Маринов може да доведе до сърдечна недостатъчност. Думите на лекарите бяха потвърдени и от самия Маринов, който по време на цялото заседание кашляше и се задушаваше. Адвокатите на обвиняемия дори поискаха кратка почивка.

Общо пет души са изправени пред съда заради побоя над Ерсун Рашид. Стартът на делото бе насрочен за ноември в две поредни заседания, при които ще бъдат разпитани свидетелите.

Синът на Александър Маринов-Тончо бе доведен с белезници и охрана в съдебната зала. Вчера стана ясно, че той се намира в следствения арест като обвиняем по друго досъдебно производство.

hard admin

*

Top