Тази снимка разкри виновника за скандала! Кърджалиецът се представил за голям турски националист и посочил имена на „предатели в Кърджали“

Тази снимка разкри виновника на скандала с почетното звание на ген. Делов. На нея са трима турци от Одрин. Крайният вляво е Зюрфеддин Хаджъоглу, лидер на Федерацията на балканските турци в Одрин, който на 17 октомври разпространи обръщението, което стана причина за скандала.
Срещу тримата турци седи общински съветник от Кърджали, който на тази среща се е представил като един от най-големите турски националисти в България. Посочил и имена на „предатели от турски етнос, които заемат важни постове в Кърджали”.
Хаджъоглу и другите му повярвали и дори обещали да подпомогнат с финансови средства частният бизнес на общинския съветник.
От срещата има и други снимки, на които се вижда самият съветник, който подтикнал лидерите на Федерацията да напишат обръщението, в което се твърди, “че ген. Делов е виновен за прогонването на хиляди турци от Кърджалийско преди 100 години, и че общинските съветници в Кърджали ще бъдат съдени от времето и народа си, ако гласуват за даването на почетното звание”.
 
Къде в Одрин и кой написа обръщението – четете по-късно тук

—————————————————————–
Обичате спорта и не пропускате да следите любимците си?

Advertisement

hard admin

*

Top