Такса „10 евро за идващи от България“ на крайбрежието на Комотини?

Сумата била поискана от семейство от Кърджали, комшиите бият тревога за злоупотреби
 
10 евро такса за ползване на чадър и два шезлонга била поискана от семейство от Кърджали, което често почивало на плажовете в крайбрежието на Комотини. Вече има постъпила тяхна жалба в Общината в Комотини, съобщават местните медии.
Ще припомним, че най-посещаваните от кърджалийци бийч барове са в района на село Фанари. За разлика от България, където чадър и два шезлонга излизат 18 лева на ден на ползвателите им, в Гърция пари не се взимат, като собствениците на бийч баровете разчитат на оборот от плажуващите. Както вече 24rodopi.com писа, заради многото туристи, идвайки откъм Маказа с хладилни чанти и нежеланието им дори да пият кафе, под чадърите на плажа се появиха предупредителни табелки, че е желателно ползващите чадър и шезлонги да направят поръчки поне за по 3 евро на човек. Така срещу платено едно фрапе, туристът получава сламен чадър, шезлонг и масичка..
В публикация на гръцка медия се отбелязва, че новоназначен сервитьор поискал 10 евро такса от кърджалийското семейство на плажа. Нашенци обаче знаели правилата за ползване на чадър и шезлонги и отказали да платят. Малко след тях на съседен чадър се била настанила жена, от която сервитьорът не поискал никаква такса. На реакцията им, защо тя не е обект на таксуване, той отговорил: „Тя е гъркиня и често е наш клиент”.
Според гръцките колеги ако това изнудване започне да се прилага по отношение на българите по плажовете на Комотини, последните със сигурност ще предпочетат да ходят до Авдира, Керамоти и дори Кавала, което пък ще убие туризмът по крайбрежието на Комотини още в зародиш.
24rodopi.com
hard admin

*

Top