Таксиметрови шофьори споделиха проблемите си пред кандидат-депутати от ДПС

Кандидати за народни представители от листата на ДПС в Кърджали се срещнаха с таксиметрови шофьори, за да чуят техните проблеми и очаквания от следващия парламент.
На провелата се в областния град среща вторият в листата на Движението Ердинч Хайрула, заедно със Салиха Емин, Муса Юсуф и Байрам Байрам разговаряха с представители на различни фирми от таксиметровия бранш. Кметът на община Кърджали инж. Хасан Азис и Мухаррем Мухаррем, председател на общинската структура на ДПС също присъстваха на срещата.
Ердинч Хайрула припомни, че е един от съвносителите на законопроекта за новите изменения в Закона за автомобилните превози заедно с председателя на транспортната комисия в 42-ото Народно събрание Камен Костадинов от ДПС.
„До средата на тази година за таксиметровите коли можеха да се използват автомобили до 10-годишна възраст. След промените в Закона е прието коли до 15 години да могат да работят като таксита”, заяви Хайрула. Според него законът облекчава собствениците на десетки автомобили в Кърджали, които бяха изправени пред риска да останат без лиценз за превоз тази година.
Кандидатите от ДПС набелязаха всички получени мнения и препоръки, обещавайки да подпомогнат решаването на проблемите на таксиметровия бранш в региона.
24rodopi.com
Купуването и продаването на гласове е престъпление
hard admin

*

Top