Танер Фейзула – новият шеф на „Ученически отдих и спорт“

Момчилградчанинът Танер Фейзула е новият шеф на „Ученически отдих и спорт”, в което работят над 200 служители, а дружеството има имоти в цялата страната. Това разкриха за „24х7 Родопи” отлично осведомени източници.

Танер Фейзула е бил младежки лидер на ДПС в Момчилград, както и член на Централния оперативен съвет на МДПС. През 2011-та бе един от 14-те номинирани момчилградчани за кандидат-кмет на общината.

В последните години е работил в частния бизнес.

„Ученически отдих и спорт” е търговско дружество със 100% държавно участие, под шапката е на образователното министерство.

Основният предмет на дейност на дружеството е стопанисване и експлоатация на недвижими имоти, отдаване под наем на недвижими имоти, експлоатация на спортни съоръжения, туроператорска и агентска дейност, представителство и посредничество , спорт, хотелиерство и ресторантьорство, туристически , рекламни и др.услуги, организиране и провеждане на детски и ученически отдих и спорт, конгреси, конференции, обучения и други прояви, както и други дейности и услуги, незабранени със закон”.

Дружеството има изградени регионални структури – Регионални звена, във всички областни градове на страната, като по този начин съумява да обхване в различните форми на организиран отдих деца и ученици от цялата страна.

В „УОС” ЕАД работят над 200 служители – високо квалифициран персонал, който се грижи денонощно за здравето и живота на децата, както и за пълноценния им отдих. Във всяка почивна база има изграден медицински кабинет и е осигурено денонощно присъствие на медицинско лице в случай на необходимост от оказване на медицинска помощ. В базите разположени по черноморското крайбрежие се назначават и водни спасители, които са грижат за безопасността на децата по време на къпане в морето, а в тези с 200 и повече места, се назначават и аниматори в помощ на педагогическия персонал, придружаващ учениците, за осмисляне и разнообразяване на свободното им време. Навсякъде има осигурена денонощна охрана.

Във всички бази има изградени кухненски блокове и столови.

Сред по-известните почивни бази, които ще ръководи Фейзула са „Атия”, „Равда” и още 7 по Северното и Южното Черноморие, „Шумнатица” в курорта „Боровец”, „Цигов чарк” край Велинград, „Видима” в Априлци и други. В Родопите са почивните бази „Нановица” и „Панорама” в Смолян.

hard admin

*

Top